Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
 in Hoeven 4741 SH

BrabantsHoeven

4741 SH Hoeven

Omschrijving

Wat is er mooier dan ’s morgensvroeg de deuren van uw slaapkamer open te doen en gewekt te worden door de fluitende vogels? Of in alle vroegte al wandelend of fietsend van de omgeving te genieten? Of om ’s avonds op de veranda te zitten met een knapperend vuur in de vuurkorf? Of om na een dag fietsen uit te rusten in uw eigen hottub? De mogelijkheden op BrabantsHoeven...
Lees meer

Kenmerken

Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 51.425,- tot € 225.665,- Gebruiksoppervlakte 80 m² t/m 104 m² Inhoud 296 m³ t/m 362 m³ Perceeloppervlakte 350 m² t/m 575 m² Start Verkoop 16-03-2016 Aantal kavels 14 Vrij 42 Aantal Bouwtypes 3 Woningtypen Woonhuis
Lees meer

Omschrijving

Wat is er mooier dan ’s morgensvroeg de deuren van uw slaapkamer open te doen en gewekt te worden door de fluitende vogels? Of in alle vroegte al wandelend of fietsend van de omgeving te genieten? Of om ’s avonds op de veranda te zitten met een knapperend vuur in de vuurkorf? Of om na een dag fietsen uit te rusten in uw eigen hottub? De mogelijkheden op BrabantsHoeven zijn onbegrensd!

Op BrabantsHoeven heeft u de keuze uit de aankoop van een kavel om zelf uw recreatiewoning te bouwen of een kant en klare woning te kopen. Dit alles op basis van het beeldkwaliteitsplan om de kwaliteit en uitstraling, en daarmee de waarde, op zo’n goed mogelijke wijze te bewaren. Als u er voor kiest om zelf uw recreatiewoning te bouwen kunnen wij u hiermee van dienst zijn. Wij zijn van mening dat deze keus de ideale omstandigheid is om ontspannen en relaxed van uw vrije tijd te genieten.

Kiezen voor een kavel of kavel met woning op BrabantsHoeven is kiezen voor een uniek concept met vrijheid. Vrijheid in keuze, vrijheid in vorm, vrijheid in zelf doen of uitbesteden, vrijheid in gebruik, maar bovenal, ruimte voor jezelf en voor elkaar. Kom en geniet op BrabantsHoeven!

Hoeven (Brabants: D'Oeve) is een dorp in de gemeente Halderberge en ligt tussen Etten-Leur en Oudenbosch. BrabantsHoeven ligt nabij het historische dorp Hoeven, in de beschutting van de vakantieparken Panjevaart en Bosbad Hoeven.

De naam Hoeven is afkomstig van de vermelding als centrum hovas seu mansos wastinae in een document uit 1282: Honderd hoeven woeste grond. Een hoeve was een oppervlaktemaat van 12 bunder, waarop een boerderij kon worden gebouwd.

In 1282 verkocht Arnoud van Leuven, Heer van Breda, honderd hoeven woeste grond aan de Sint-Bernardusabdij te Hemiksem. De bedoeling was dat de Cisterciënzer monniken deze grond zouden gaan ontginnen. De monniken bouwden een hoeve op een hooggelegen terrein ten westen van de Halderberg, ter plaatse van het huidige Bovendonk, waar tot ver in de vorige eeuw een grootseminarie zetelde, sindsdien dienend als zowel conferentiecentrum en priester- en diakenopleiding van het bisdom Breda.

De oude Hoevense dorpsstraat, de huidige Sint-Jansstraat, werd reeds in 1670 met keien bestraat. Ze maakte deel uit van de straatweg van Etten naar Oudenbosch. In 1890 kwam er een tram over deze weg.

Hoeven ligt op het grensvlak van zandgebied ten zuiden en laaggelegen polderland ten noorden van de kom.

Ten zuidwesten van Hoeven ligt het Pagnevaartbos, een waterwin- en natuurgebied. Verder ligt hier een recreatiegebied met Bosbad Hoeven, waterspeelpark Splesj en enkele campings.

Kortom, een perfecte recreatieomgeving!
Overdracht Status Beschikbaar Koopaanneemsom € 51.425,- - € 225.665,- Indeling Gebruiksoppervlakte 80 m² t/m 104 m² Inhoud 296 m³ t/m 362 m³ Perceeloppervlakte 350 m² t/m 575 m² Start Verkoop 16-03-2016 Aantal kavels 14 Vrij 42 Aantal Bouwtypes 3 Woningtypen Woonhuis
Route van naar , 4741 SH Hoeven

Contactformulier


Neem contact met ons op middels onderstaand formulier.

 
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Nieuwbouw inschrijven

Bedankt voor uw inschrijving. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen. U krijgt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.