Van Wensen Makelaars B.V.

Molenberglaan 3
4791 AJ Klundert
Tel: (0168) 40 14 67
info@vanwensenmakelaars.nl
Bouwnummer 7, 4741 SH Hoeven Koopsom € 82.280,- v.o.n.
Bouwnummer 7 in Hoeven 4741 SH

Omschrijving

Wat is er mooier dan ’s morgensvroeg de deuren van uw slaapkamer open te doen en gewekt te worden door de fluitende vogels? Of in alle vroegte al wandelend of fietsend van de omgeving te genieten? Of om ’s avonds op de veranda te zitten met een knapperend vuur in de vuurkorf? Of om na een dag fietsen uit te rusten in uw eigen hottub? De mogelijkheden op BrabantsHoeven zijn onbegrensd!

Op BrabantsHoeven heeft u de keuze uit de aankoop van een kavel om zelf uw recreatiewoning te bouwen of een kant en klare woning te kopen. Dit alles op basis van het beeldkwaliteitsplan om de kwaliteit en uitstraling, en daarmee de waarde, op zo’n goed mogelijke wijze te bewaren. Als u er voor kiest om zelf uw recreatiewoning te bouwen kunnen wij u hiermee van dienst zijn. Wij zijn van mening dat deze keus de ideale omstandigheid is om ontspannen en relaxed van uw vrije tijd te genieten.

Kiezen voor een kavel of kavel met woning op BrabantsHoeven is kiezen voor een uniek concept met vrijheid. Vrijheid in keuze, vrijheid in vorm, vrijheid in zelf doen of uitbesteden, vrijheid in gebruik, maar bovenal, ruimte voor jezelf en voor elkaar. Kom en geniet op BrabantsHoeven!

Hoeven (Brabants: D'Oeve) is een dorp in de gemeente Halderberge en ligt tussen Etten-Leur en Oudenbosch. BrabantsHoeven ligt nabij het historische dorp Hoeven, in de beschutting van de vakantieparken Panjevaart en Bosbad Hoeven.

De naam Hoeven is afkomstig van de vermelding als centrum hovas seu mansos wastinae in een document uit 1282: Honderd hoeven woeste grond. Een hoeve was een oppervlaktemaat van 12 bunder, waarop een boerderij kon worden gebouwd.

In 1282 verkocht Arnoud van Leuven, Heer van Breda, honderd hoeven woeste grond aan de Sint-Bernardusabdij te Hemiksem. De bedoeling was dat de Cisterciënzer monniken deze grond zouden gaan ontginnen. De monniken bouwden een hoeve op een hooggelegen terrein ten westen van de Halderberg, ter plaatse van het huidige Bovendonk, waar tot ver in de vorige eeuw een grootseminarie zetelde, sindsdien dienend als zowel conferentiecentrum en priester- en diakenopleiding van het bisdom Breda.

De oude Hoevense dorpsstraat, de huidige Sint-Jansstraat, werd reeds in 1670 met keien bestraat. Ze maakte deel uit van de straatweg van Etten naar Oudenbosch. In 1890 kwam er een tram over deze weg.

Hoeven ligt op het grensvlak van zandgebied ten zuiden en laaggelegen polderland ten noorden van de kom.

Ten zuidwesten van Hoeven ligt het Pagnevaartbos, een waterwin- en natuurgebied. Verder ligt hier een recreatiegebied met Bosbad Hoeven, waterspeelpark Splesj en enkele campings.

Kortom, een perfecte recreatieomgeving!
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 82.280,- vrij op naam Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Soort woning Eengezinswoning Type woning Vrijstaande woning Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Recreatiewoning Ja Indeling Perceeloppervlakte 575 m² Aantal kamers 1 Aantal woonlagen 1 woonlaag